Bladen

Ter Mors wil schaatsgoud inruilen: ‘Te makkelijk om te winnen’

17-02-2014 08:47

Nog steeds zijn er winterspelen en nog steeds winnen we alles. Sommige schaatsers geven toe dat het wel heel makkelijk is om goud te veroveren. Hier is-ie weer uw ochtendgebed.

Vluchten naar het warme Zuiden

De arbeidsmigratie in Amerika kent een trend naar het Zuiden. Amerikanen vluchten weg van Noordelijke staten in de Frost Belt naar de Sun Belt. Daar is werk en schijnt de zon tenminste. In Europa zit iedereen in zijn eigen hoekje te kniezen. Als iemand hier eens elders gaat werken, dan wordt hij daar met hoon en achterdocht onthaald.

Chinese schulden zijn een grote zorg

En wij maar bibberen over het feit dat China een groot deel van de Amerikaanse schulden in bezit heeft. Hebben we al eens gecheckt wie de schulden van de Chinezen in bezit hebben? Moet je eens doen, want onze Aziatische vrienden staan zelf ook vet in het rood.

G-Z psychologe uit ambt gezegd naar zelfmoord anorexiapatiente

Mensen (vaak meisjes) die psychologie studeren, doen dat vaak om zichzelf te leren kennen. Die zoeken steun in boeken om de eigen wankele psyche te doorgronden. Soms worden dat ook hulpverleners en die kunnen dan een beetje eng gaan doen met patiënten. Een GZ-psycholoog uit Nijmegen mag haar vak nooit meer uitoefenen na de zelfmoord van een 22-jarige anorexiapatiënte in 2011. De psycholoog en haar partner namen het meisje verschillende keren in huis en lieten zich door haar  ‘papa’ en ‘mama’ noemen. Vijf dagen voor de zelfmoord brak de psycholoog abrupt met haar moederrol. De 22-jarige vrouw, Sharmeela de Roo, sprong in 2011 van de veertiende verdieping van een van de hoogste flats van Nijmegen. Op anorexiasites veroorzaakte haar dood veel commotie. Een jaar eerder werd ze nog geïnterviewd door Rondom Tien en BNN als een succesvol rolmodel, nadat ze een boek had geschreven over de strijd tegen haar eetstoornis.

Breakie, breakie, vlucht ET702 was even gekaapt

Op Twitter heb je veel onruststokers en complotgekken. Maar deze trend houdt wel heel lang aan. Het vliegveld van Geneve is gesloten omdat er een Ethiopisch vliegtuig zou zijn gekaapt. Het gaat om #ET702. Niemand bevestigt de lezing. De ET702 verdween even van de radar en dook ineens cirkelend op boven Genève. Inmiddels staat de kist aan grond. Het woord kaping valt al een paar uur. En hops daar is ook CNN. En hops daar is ook alweer het einde van de kaping

Jorien ter Mors lacht om schaats goud

Sven Kramer zegt af op de 1500 meter om zich te concentreren op de 10 kilometer. Best vreemd als je bedenkt dat de winnares van de 1500 meter in Sotsji eerst drie keer een 1500 meter schaatste als shorttrackster om uiteindelijk pas een prijs te pakken op de 400 meter baan. Ze heeft nog één kans op een shorttrack medaille. Die is haar veel meer waard dan het goud op zo’n bevroren 400 meter baan waar ze alleen strijdt tegen de tijd. ’Het enige wat ik hoefde te doen was hard racen’, smaalt ze. Shortrack is wel even iets gecompliceerde, legde ze uit. ‘D’r ligt wel heel wat meer emotie en hard werken op dat andere baantje’, zegt ze. Laat Sven Kramer het niet horen…

Thailand protesteert weer

De Thai zijn weer de straat op en protesteren bij regeringsgebouwen, meldt Reuters. ’Thousands of protesters seeking to oust Thai Prime Minister Yingluck Shinawatra surrounded the government’s headquarters in Bangkok on Monday, in a defiant riposte to police efforts to begin retaking sites they have been occupying for weeks.’

Werkt koning Willem wel?

Opnieuw sneeuwpretplaatjes voor koning Willem? Onze vorst was bijna een week in Sotsji waar hij  met open mond en schreeuwend langs de lijn was te bewonderen. Nu is hij in Lech, waar de pers hem mocht vastleggen voor wat vakantiekiekjes. De vraag die toch eens gesteld moet worden: werkt hij eigenlijk wel?

Henk Bleker en Ab Oosterhaus moeten zeehonden redden

Het personeel van de zeehondencrèche in Pieterburen wil dat oud-staatssecretaris Henk Bleker een einde maakt aan de bestuurlijke chaos in het centrum. Bleker is door de staf gevraagd om voorzitter te worden van de Raad van Toezicht. ‘Ik kreeg te horen dat het helemaal niet goed gaat op de zeehondencrèche, en of ik alsnog bereid was om het voorzitterschap op me te nemen. Dat ben ik’, zegt Bleker. Hij wil de gerenommeerde viroloog Ab Osterhaus ook betrekken bij de reddingspoging. Bleker: ‘Hij is een autoriteit op het gebied van dierenziektes en heeft in het verleden onderzoek gedaan in Pieterburen.’ 100 zeker dat dit ijdele duo bij Pauw & Witteman komt te zitten. Dat wordt nog knokken om de airplay!

Ontslagen Bert van Marwijk noemt salaris ’gevarengeld’

Ooit bijna de winnende coach van de Oranje-WK ploeg nu ontslagen bij Hamburg, een degradatieploeg in Duitsland. Maakt Bert van Marwijk zich zorgen over zijn toekomst? Nein! Hij kreeg een fijne afkoop mee die hij zelf cynisch typeert als ’gevarengeld.’

‘SNS aansprakelijk voor verkoop DSB-woekerpolissen’

De Stichting Woekerpolisproces heeft SRLEV, een dochteronderneming van SNS Reaal, en BNP Paribas Cardif aansprakelijk gesteld voor de schade die is ontstaan door de misstanden bij de in 2009 failliet gegane DSB Bank. Beide bank-verzekeraars hebben volgens de stichting op grote schaal meegewerkt aan de verkoop van woekerpolissen door DSB.